Sukuseura Kykkänen otsikko
 
Etusivu Sukuseura Sukupuu Kokoukset Ilmoitustaulu Sukulehti Tuotteet Kartat Vaakuna Palaute
Vanha kartta Nykykartta Virtuaalikartta
 

Päivitetty 13.02.2007Kuvaruutukaappaus tietokoneen näytöltä Kirvun - Ilmeen väliseltä alueelta.


1. Kykkäset Virtuaalikartalla

Esittelimme Sukujuhlassamme "Kykkäset Virtuaalikartalla" konseptia, joka perustuu ilmaiseksi jaettavaan Google Earth (Google Maapallo) – ohjelmaan.

Tulevassa toiminnassamme Sukuseuran on tarkoitus hyödyntää ohjelmaa ja sen tarjoamia monipuolisia mahdollisuuksia, mm.

  1. kuvittamalla tulevaa sukukirjaa

  2. esittämällä suvun asuttamia paikkoja, vanhoja tilakarttoja, jne

  3. valmistamalla sovellutuksen kuinka Kykkäset ovat levittäytyneet maailmalle kantakodistaan vuosisatojen saatossa

  4. tuottamalla esim ajo-ohjeita sukuretkiä varten, (monet vanhat pellot kasvavat nykyään metsää, mahdollisuus vertailla vanhojen karttojen ja nykyisen maiseman välillä)

Ohjelmasovellutuksen etuja ovat mm.

  1. ympäristö johon voi tuottaa yhdessä materiaalia, ”lisäämme tuotantokapasiteettia”

  2. mahdollisuus innostaa myös nuorempia mukaan toimintaan

  3. mahdollisuus jakaa omia sekä hyödyntää muiden tuottamia osioita


2. Google Earth ohjelman asennus

Lataa ensin perusohjelma koneellesi osoitteesta http://earth.google.com/download-earth.html  ja asenna se ohjeen mukaan. Ohjelmatiedoston koko on n. 14 Mb.


3. Kykkäset Virtuaalikartalla - tiedosto

Lataa ja tallenna koneellesi Suku_paketti_2007_02_13.kmz tiedosto. Tiedoston koko on 6.719 kb.

Huom ! Windows XP käyttöjärjestelmällä ja Internet Explorer selaimella tallennusprosessi saattaa ehdottaa tiedostoa tallennettavaksi ZIP-päätteellä. Vaihda pääte KMZ-päätteeksi, muuten tiedosto ei toimi. Jos epäröit niin katso prosessikuva.

Tiedosto sisältää Kykkästen 1800-luvulla asuttamia pitäjiä ja kyliä Kannaksen alueella, tilojen nimiä ja sijainteja Kirvun ja Rautjärven alueilla ennen v. 1939, muutamien merkittävien paikallisten rakennusten paikkoja sekä "säädettäviä overlay" karttoja Kirvun ja Rautjärven alueilta.

Katso myös alla olevaa kohtaa 6, joka sisältää myöhemmin päivitettyjä ja lisättyjä osioita.


4. Google Earth ohjelman käyttö

Käynnistä Google Earth ohjelma. Aktivoi "kmz" tiedosto Resurssienhallinnassa, vedä ja pudota se maapalloikkunaan, jonka jälkeen Places-kansio sisältää uuden "Suku"-kansion.

Käyttöliittymä : Käyttöliittymän perustoiminnot esitetään kahdella kuvalla.

  1. Käyttöliittymän toiminnot, (940 * 560 pix)
  2. Kuvien ja karttojen käyttö, (1270 * 1000 pix)

Kuvat sisältävät oleellisen koko ideasta. Pohjalla on Google Earth 3D maapallo, sen päällä läpinäkyvänä layerinä Karjala-liiton Kirvu-kartasta ote Veitsjoen alueelta myös läpinäkyvänä ja vielä tämän päällä maamittareiden yllättävän tarkka Veitsjoki 1 tilakartta 1850-luvulta sovitettuna maantieteellisesti edellä olevien päälle. Kaiken yläpuolella ovat alueen talot ja tilat nimineen. Kaikkia eri layereitä voi "sammuttaa" ja "sytyttää" sekä säätää niiden läpinäkyväisyyksiä vasemmassa reunassa olevan hierarkisen puurakenteen alla.

Layers - kansio : Google Earth ohjelma lataa peruskäyttöliittymään sisältyvää aineiston verkosta katselun aikana. Sisältöä voi kontrolloida avaamalla ja sulkemalla "Layers" kansiossa olevia valintoja mm. katujen nimiä.

Places - kansio : Voit lisätä ja tallentaa omia "kansioita" ja "paikkamerkkejä". Valmiiden ".kmz"-päätteisten osioiden lisääminen tapahtuu helposti "Vedä ja Pudota" tekniikalla tai kaksoisklikkaamalla tiedoston nimeä resurssienhallinnassa. Uudet osiot asettuvat aina ensin "Temporary Places" kansioon ja ne kannattaa siirtää heti "My Places" kansion alle koska Temporary Places kansio tyhjenee yleensä automaattisesti ohjelman sulkemisen yhteydessä.


5. Sinun materiaalisi Kykkästen Virtuaalikarttaan !

Lisäämme mielellämme materiaalia virtuaalikarttaan. Omien kohteiden tallentaminen onnistuu helposti. Aktivoi tallennettava kansio tai kohde Places-kansiossa, paina hiiren oikeanpuoleinen näppäin alas ja valitse "Save as", anna tiedostolle nimi. Lähetä kmz-tiedosto sähköpostin liitetiedostona osoitteella suku@kykkanen.net .


6. Päivityksiä / Lisäyksiä 13.02.2007 jälkeen

Viimeinen 13.02.2007 julkaistu verkkoversio sisältää "Suku Virtuaalikartta" - aineiston kokonaisuudessaan.

 


 

Z - Arkistoa

Alla olevat materiaalit sisältyvät viimeiseen 13.02.2007 julkaistuun asennuspakettiin. Tekstin sisältämät linkit eivät ole enää aktiivisia.


10.8.2006 Karttapohjien lisäyksiä. Julkaistut uudet kmz-kartat ovat 4 * 4 km kokoisia alueita Ilmeen ja Kirvun väliseltä alueelta. Karttojen resoluutio on 600 * 600 pix ja ne perustuvat Yleisesikunnan julkaisemaan Topografinen karttasarjaan, jonka  mittakaava on 1:100000 ja julkaisuvuosi 1939.

Tiedostot ja kattava alue pohjois - eteläsuunnassa

kartta_01 Ilmee kirkko - Siisiälä
kartta_02 Lankila - Valittula
kartta_03 Meskala - Karvala
kartta_04 Maamäki - Virola


05.10.2006 lisätty Kirvun Veitsjoen materiaaleja.

Veitsjoki_paketti (tiedosto poistettu)

Sisältää Veitsjoki no 1, 2, 3 ja 4 maakartat n. vuodelta 1850 sijoitettuna karttapohjaan sekä talot v. 1939 tilanteen mukaan. Tiedoston koko 5 Mb. Käyttöönotto kuten edellä.
Kuvaruutukaappaus esittää tilaa Veitsjoki 1 Kirvu  - Tietävälä tien kohdalta.

 

11.10.2006 lisätty käyttöliittymän toimintaa esittelevä kuva (1270 * 1000 pix, 865 kb)

Kuva, joka sisältää oleellisen koko ideasta. Pohjalla on Google Earth 3D maapallo, sen päällä läpinäkyvänä layerinä Karjala-liiton Kirvu-kartasta ote Veitsjoen alueelta myös läpinäkyvänä ja vielä tämän päällä maamittareiden yllättävän tarkka Veitsjoki 1 tilakartta 1850-luvulta sovitettuna maantieteellisesti edellä olevien päälle. Kaiken yläpuolella ovat alueen talot ja tilat nimineen. Kaikkia eri layereitä voi "sammuttaa" ja "sytyttää" sekä säätää niiden läpinäkyväisyyksiä vasemmassa reunassa olevan hierarkisen puurakenteen alla.

 

Sukuseura Kykkänen © 2006 - 2007